Bli med på Potterpåske i Tanum!


Hjertelig velkommen til en magisk opplevelse i Tanum kirke de første dagene i påskeuken!

Potterpåske er et konsept som ble startet i Fagerborg menighet i 2017, og vi har frimodig latt oss inspirere; middelalderestetikken i Potteruniverset og Tanum kirke passer som hånd i hanske. Arrangementet er åpent for aldersgruppen 11-13 år (ta kontakt hvis du vil melde på noen utenfor aldersgruppen), men vi inviterer spesielt de som går i sjette og syvende klasse. Vi starter kl. 9 mandag morgen, og avslutter kl. 16 onsdag. Mandag og tirsdag vil programmet avsluttes kl. 22. Det er mulighet for overnatting for de som ønsker, men man kan også sove hjemme. Påmeldingsfristen er fredag 15. mars.

Potterpåske er et arrangement der vi bruker Harry Potter-fortellingen som inngang til å kunne fortelle om kristen tro, og i år er det fokus på nattverdsfortellingen fra skjærtorsdag i påskeuken. Selvfølgelig skal vi velte oss i Harry Potter-moro, der vi både har tryllestavverksted, eliksirundervisning, tretrollmannsturnering og trollmannssjakk. Ikke minst skal vi se alle åtte filmene i løpet av de tre dagene! Ingen av filmene har høyere aldersgrense enn 12 år.

Meld deg på her!

Det er i mange år blitt skrevet flere gode bøker om hvordan Harry Potter-fortellingene er en fantastisk boksåpner til evangeliet om Jesus, for eksempel Connie Neals The Gospel According to Harry Potter. I Fagerborg har de tradisjon for å holde Harry Potter-gudstjeneste som en del av opplegget, der de selv sier at om gudstjenesten: 

Gudstjenesten mandag kveld er som en vanlig gudstjeneste med påskens budskap om Jesu død og oppstandelse, men er krydret med musikk fra Potter-universet, elementer i bønnevandringen som kan knyttes opp mot elementer i Potteruniverset mm.

For de som er nysgjerrige kan gudstjenesten finnes som radiogudstjeneste fra P1 2. påskedag i 2019.

For alle spørsmål, kontakt ungdomsprest Fredrik Midttømme

Foto: ungdomsledere i menigheten med de fire husskjerfene representert.

Tilbake