Høsttakkefest 17.september


Takk for høsten! 

Potet, gulrot, squash, tomat, salat, bønner, gresskar, epler, blåbær, sopp, mais, grønt gress, blomster og korn…. 

Alt dette og enda mer vokser ute i naturen nå. Det bugner av det gode som vi kan glede oss over, som kan høstes og spises ferskere enn ellers i året. Vi får tak i det meste av grønnsaker og frukt uansett årstid. Men ingenting smaker bedre enn et nyplukket eple eller en gulrot som nettopp har blitt dratt opp av jorden. 

Kirken har lange tradisjoner for å markere innhøstingen med en fest. I gamle dager ble kirken pyntet med kornbånd, blomster frukt og grønnsaker. Festen skal gi rom for takknemligheten over alt som gror og vokser og vender denne takknemligheten til Gud. 

Det å takke for noe betyr at man ikke tar for gitt, ikke se på det som en selvfølge, men tar dette imot som en verdifull gave. 

I Tanum skal vi markere høsttakkefesten 17.september med høsttakkefestsgudstjeneste for små og store kl.11. Tradisjonen tro blir det tur og kirkekaffe i etterkant av gudstjenesten. 

En nydelig sti fører fra kirken bort til Bjerke gård. Under gamle eiketrær settes det fram benker til kirkekaffen. Det blir aktiviteter til ung og gammel. 

Å pynte kirken med markens grøde trenger ikke å være en skikk fra gamle dager. Kan vi sammen pynte kirken til høsttakkegudstjenesten? 

Kanskje har du fine blomster, frukt eller grønt i hagen din som kan smykke kirken den dagen? Ta gjerne kontakt med Dorothee tlf: 97975836, mail: dz224@kirken.no

Varmt velkommen til høsttakkefest!

Tilbake