Samtaler for ungdom


Av og til synes jeg det er skikkelig godt å ha noen jeg kan prate litt skikkelig med. En sånn prat der jeg bare kan få være helt ærlig og helt direkte, selv om jeg kanskje ikke engang helt vet hva det er som brenner mest å få snakket om. Bare prate med noen som har tid og lyst til å høre på hva jeg har å si, og som ikke skal drive og komme med kjappe løsninger på alt.

 

Er det noe du kan kjenne deg igjen i? I kirken har vi en lang tradisjon for at det å prate med mennesker er noe av det viktigste vi gjør. Måten vi prater med folk i kirken kaller vi for sjelesorg, men det ville kanskje vært enklere å skjønne hva det var hvis vi kalte det sjeleomsorg. For oss handler det om å kunne være en sparringspartner for noen som trenger å lufte tankene sine med noen andre. For kirken er det jo også et viktig utgangspunkt at vi mennesker er mer enn bare kjøtt og blod, men skapninger som også har en forbindelse til Gud.

Mange tar kontakt for å få pratet når de er lei seg eller ensomme, men til Gud og til kirken kan man komme med alt av stort og smått. Er du stressa, lei, glad, alene, forelska, bekymra – uansett hva kan du ta kontakt for å få pratet med noen andre. Kanskje kan vi hjelpe deg med å sortere alle tankene som surrer og går?

I kirken i Bærum har vi et eget tilbud som heter 13-20, les mer om dem her. 13-20 er spesialister på å snakke med ungdommer og holder til i Sandvika sentrum. Ellers er også alle prestene og diakonen her i Tanum tilgjengelige for en prat. 

Kontakt: Fredrik Midtømme på telefon 404 42 190 eller send en mail.

Tilbake