Gjør det enkelt


«Å nei, da må jeg ut og kjøpe bunad til hele familien!» - ryggmargsrefleks hos nabo idet konfirmasjonsinvitasjonen ramlet ned i posten

Dåp, konfirmasjoner, bryllup og gravferder har i lange tider vært begivenheter som samler storfamilien til flotte selskap, men for mange fører også store selskap til store utgifter. I en nyhetssak du kan lese her blir vår egen prost Gunnar Næsheim intervjuet om hvordan mange unge par han snakker med velger bort både bryllup og dåp fordi de ikke har råd til de store festene de tror alle andre forventer.

Men da har vi godt nytt: dette er deres fest, og dere kan løse det akkurat sånn dere vil! Mange av parene vi prater med i etterkant av de store festene sier at når de tenker tilbake, så var det beste med selve dagen folkene som var der sammen med dem, ikke alt det rundt.

Vi tenker ikke at det er noe feil i å lage flotte, store fester for å markere viktige høydepunkt i livet, men vi ønsker å løfte fram at man kan ha et like flott dåpsselskap med en stor kjele wienerpølser framfor å bestille inn flott mat for å imponere svigermor. Retro er in – du kan kjøpe bryllupsantrekk for en slikk og ingenting på Fretex.

Både dåp og bryllup i kirken er gratis for alle medlemmer som bor i soknet – her får du både lokale, prest, musiker og kirketjener uten å betale. Og i Tanum menighet tilbyr vi også rimelig utleie av kirkesenteret ved siden av til selskaper.

Vi vil gjerne oppfordre dere til å lage gode minnerike fester som ikke koster skjorta. Guds nåde er gratis – å feire den burde ikke være så dyrt at man ikke har råd.

Foto: Elena Ferrer/Unsplash

Tilbake